De nieuwe O330 serie van Baumer

De economische oplossing van planning tot installatie

Nieuwe slimme 3D MCAD-data features in de O330-serie zorgen voor tijdsbesparing tijdens het installatieproces

Met de O330-familie voegt Baumer bijzonder kostenefficiënte en betrouwbare sensoren in ruimtebesparende ontwerpen toe aan het assortiment van optische sensoren. De sensoren beschikken over nieuwe technologieën zoals 3D MCAD-gegevens met geïntegreerd straal pad en verbeterde prestatiereservecapaciteit.

De nieuwe 3D MCAD gegevens maken eenvoudige visuele controles vooraf mogelijk met behulp van de 3D-preview. Het in CAD geïntegreerde straalpad zorgt ervoor dat meteen duidelijk is waar het meetpunt ligt, zonder overbodige handmatige werkzaamheden. Dit vermindert de kans op fouten en verlaagt vermindert de tijd die nodig is om deze sensoren in een machine te integreren. Dankzij qTarget, de slimme Baumer standaard, komen de straalpaden in het 3D MCAD-model betrouwbaar overeen met de werkelijkheid. Deze technologie wordt in de toekomst mogelijk aan meerdere sensoren toegevoegd.

Veel voordelen, mede dankzij de verbeterde prestatiereserve

Dankzij de verbeterde prestatiereserve presteert de O330-serie nog beter bij het detecteren van donkere, onregelmatige of geperforeerde objecten. Hier kenmerken de diffuse sensoren met achtergrondonderdrukking zich door hun uitgebreide detectiebereik van 385 mm, de lineaire lichtbundel met PinPoint LED en extreem hoge immuniteit voor omgevingslicht. De productvariant met lineaire lichtbundel is ongeëvenaard in deze prijscategorie.

Er zijn nog meer productvoordelen; een robuuste metalen connector, LED status indicatoren die vanaf 360 graden rondom zichtbaar zijn en eenvoudig aanleren door de beproefde Baumer qTeach: slechts een aanraking met een metalen voorwerp is voldoende voor het eenvoudig en reproduceerbaar instellen van de sensor, zonder kans op manipulatie naderhand.

De O330-serie met hoge prestatiereserve is voorbestemd voor betrouwbare objectdetectie in de intralogistiek, elektronica productie, textielmachines en verpakkingstechnologie.


Het O330-assortiment

Alle sensoren bekijken

Nieuw HMA IC-060 draagarm systeem van Amtrion
Het nieuwe modulaire RVS draagarmsysteem