De nieuwe Baumer EB360 encoder

De compacte, onderhoudsvrije encoder met hoge precisie

Baumer presenteert nieuwe ultracompacte magnetische encoder

De ultracompacte Multi turn encoder met slechts 22 mm hoogte is een ander hoogtepunt in het Baumer-portfolio voor industriële toepassingen. Deze nieuwe, contactloze en volledig afgesloten EB360 is speciaal ontworpen voor veeleisende taken en is in zware omstandigheden onderhoudsvrij. De encoder combineert een minimaal ontwerp met maximale prestaties en levert hoek- en snelheidsinformatie met +/- 0.3° precisie, zelfs in stoffige, vuile of natte omstandigheden. 

Deze encoder is uitermate geschikt voor toepassing in de textielindustrie, verpakkingssystemen en medische techniek. Het ontwerp zonder bewegende onderdelen bespaard tijdrovend onderhoud en is minder kwetsbaar.

Uniek ontwerp

Het modulaire en ruimtebesparende ontwerp van de encoder en rotor vereenvoudigen de integratie in machines en installaties. De detectie elektronica is volledig ingekapseld om het binnendringen van vloeistoffen, vezels en stof te voorkomen.

Ruimtebesparend ontwerp

De kleinste onderhoudsvrije Multi turn encoders in zijn klasse: met een benodigde montagehoogte van 22 mm biedt deze encoder maximale vrijheid in het machineontwerp. De IP 67 of optionele IP 69K beschermingsgraad zorgen ervoor dat montage in veeleisende omgevingen geen enkel probleem is.

Specificaties: 

  • Contactloze encoder
  • Geeft positie-, hoekfeedback en biedt snelheidsmonitoring 
  • Voor toepassing in textielmachines, verpakkingsmachines, transportbanden en medische techniek
  • Verkrijgbaar als single turn of multiturn encoder
  • Interfaces: SSI, CANopen en SAE J1939
  • Goed bestendig tegen trillingen en schokken tot 500 G
  • Temperatuurbereik van -40 °C tot 85 °C


Het EB360-assortiment

Alle encoders bekijken

Vernieuwde website Laumans Techniek
Vraag een persoonlijk account aan om toegang te verkrijgen tot de nieuwe functionaliteiten