Beperkte ruimte hoeft geen probleem meer te zijn dankzij de nieuwe IF250-serie van Baumer

De nieuwe IF250 vormt een ideale aanvulling op het Baumer-portfolio van hoogwaardige inductieve sensoren in een compact ontwerp

Baumer presenteert de platste inductieve sensor ooit met een schakelafstand van 12 mm

Maximale ontwerpvrijheid voor betrouwbare objectdetectie: Met de nieuwe IF250 presenteert Baumer een uiterst platte inductieve sensor met een grote schakelafstand. Ondanks het zeer platte ontwerp van slechts 6 mm, zal de IF250 objecten detecteren op een afstand van maximaal 12 mm. 

Een dergelijke prestatie is ongeëvenaard in deze afmetingen en opent nieuwe toepassingsgebieden waar standaard cilindrische sensoren niet passen vanwege beperkte installatieruimte.

Ideaal waar ruimte beperkt is

"Naast onze geminiaturiseerde sensoren bieden we nu een variant met een extreem lange schakelafstand aan voor toepassingen met beperkte installatieruimte", zegt product manager Silvio Sprenger. De nieuwe IF250 sluit perfect aan bij het Baumer-portfolio van hoogwaardige inductieve sensoren in een compact ontwerp, van cilindrische subminiature sensoren (3 mm diameter) tot M30 ontwerpen met een maximale schakelafstand van 24 mm.


Gemaximaliseerde veiligheidsmarges

Een ander voordeel van het platte ontwerp zijn de maximale veiligheidsmarges: de inductieve sensor maakt een veilige installatie op afstand naar het object mogelijk en is daardoor optimaal beschermd, zelfs in kritieke toepassingen. Dankzij het compacte ontwerp is de IF250 niet alleen perfect voor nieuwe installaties, maar ook voor retrofit in bestaande installaties waar aanvankelijk geen sensoren waren voorzien. Metalen sleeves in plaats van fragiele kunststof sleeves en de montageset voor eenvoudige bevestiging aan een pijp zorgen voor een veilige en robuuste sensorbevestiging.


Zowel als schakel- als meetvariant

De IF250 is verkrijgbaar als nabijheidsschakelaar met een industriestandaard PNP- of NPN-uitgang, of als een meetvariant met een digitale IO-Link-interface. Digitale transmissie biedt het voordeel dat afgeschermde kabels en hoogwaardige A/D-converterkaarten overbodig zijn bij precieze afstandsmetingen. Gemakkelijke parametrisering via IO-Link, uitgebreide diagnostische gegevens zoals histogrammen, temperatuur of schakelcycli zijn nog meer productvoordelen. De ultraplatte IF250 voegt een hoogwaardige sensoroplossing voor zeer beperkte installatieruimte toe aan de Baumer gereedschapskist. Naast taken in assemblage en handling (bijv. detectie van metalen dragers), zijn liften en deuren goede toepassingen voor deze sensoren.

De nieuwe Tapeswitch schakellijst configurator
Configureer uw schakellijst geheel naar eigen wens